פריט |
תיאור פריט העיסוק |
דרישות מקצועיות |
|
מדיניות רשות הרישוי |
4.1 ביצים |
4.1 א |
ריכוזן, מיונן ואחסונן בתחנת מיון |
|
|
מותר רק באזור תעשיה קלה ומלאכה |
4.1 ג |
מדגרה |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.1 ד |
הובלתן לתחנת מיון |
חניית הרכבים בתום שעות העבודה תתבצע אך ורק במקום שמאושר לכך על ידי הרשות כשהם ריקים מביצים. |
|
|
4.2 בית אוכל – מקום הכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו, למעט עסק כמפורט בפריט 4.6 |
4.2 א |
מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום ושאינו עסק שעיקר פעילותו הגשת משקאות משכרים לצורך צריכה במקום ההגשה כאמור בפריט 4.8 |
–קישור למפרט אחיד מאושר
על העסק לעמוד בתקנות רישוי עסקים(תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל תשמ"ג1983)בהם נקבע מהו מזון המותר להכנה ומכירה בעסק, השטחים המינימליים הנדרשים להפעלתו ,מתקנים , תעשיות, ציוד, איורור ,תחזוקה ועוד.
מבקש הרישיון יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, השמנים והשומנים המפונים מהמפריד יפונו על ידי בעל העסק ועל חשבונו לאתר מאושר ושמירת קבלות הפינוי לביקורת של מחלקת התברואה של הרשות. הכנסת בשר לעסק מותנה באישור ופיקוח של הוטרינר הרשותי.
|
|
הקמת העסק מותר באזורי מסחר, תעשייה ומגורים |
4.2 ב |
בית קפה, מזנון, בית אוכל אחר לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום ושאינו עסק שעיקר פעילותו הגשת משקאות משכרים לצורך צריכה במקום ההגשה כאמור בפריט 4.8 |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.2 ג |
הכנת מזון למכירתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו, לרבות משלוח מזון ולמעט הסעדה כמשמעותה בסעיף 6.4ה |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.3 בית קירור |
4.3 א |
לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם |
|
|
|
4.3 ב |
למזון אחר ומרכיביו |
|
|
|
4.4 בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם |
4.4 ב |
טיפול בבשר גולמי ואריזתו – ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום |
רישיון יצרן ממשרד הבריאות כתנאי לקבלת רישיון עסק. |
|
|
4.4 ז |
טיפול בבשר גולמי ואריזתו – ביכולת ייצור שאינה העולה על 5 טונות ליום |
רישיון יצרן ממשרד הבריאות כתנאי לקבלת רישיון עסק. |
|
|
4.6 מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם |
4.6א |
ייצורו, עיבודו אריזתו – מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום ייצורו, עיבודו אריזתו – מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום |
–קישור למפרט אחיד מאושר
רישיון יצרן ממשרד הבריאות כתנאי לקבלת רישיון עסק. |
|
|
4.6ג |
אחסונו |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.6ד |
הובלתו, הפצתו או חלוקתו |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.6ה |
הסעדה )קייטרינג –( כהגדרתה בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון), התשל"ב- |
בעל עסק שמפעילותו קיים פוטנציאל גרימת ריחות , לרבות כתוצאה מקלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה, למעט בעל עסק שקבל פטור מאת מחלקת תברואה, יתקין ויפעיל מערכות לטיפול בפליטת ריחות ומזהמי אוויר. המערכת האמורה תתופעל ותתוחזק על פי הוראות היצרן. בעל העסק יתקין ויפעיל מפריד שומן, בנפח ובטכנולוגיה כזאת שתאפשר לעסק לעמוד בערכי הפליטה לביוב הנדרשים כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. , |
|
|
4.6ו |
ייצורו, עיבודו אריזתו– מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טון ליום; ייצורו, עיבודו אריזתו – מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טון ליום |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.7 מזון לרבות משקאות – מכירתו |
4.7 א |
קיוסק |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
תצהיר/תהליך מזורז |
|
4.7 ב |
מרכול – מקום לממכר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
תצהיר/תהליך מזורז |
הנמצאים באזורי מגורים חל עליהם כמה מוגבלות.
א. פריקת והספקת סחורות תותר רק החל מהשעה07:00 בבוקר.
ב. עליהם לנקוט בכל האמצעים הנדרשים במסגרת חוק רישוי עסקים למניעת רעש בלתי סביר , פליטת עשן והסדרי תנועה וחנייה למניעת חסימת חנייה לתושבים בבתיהם.
ג. חלה חובה עליהם להתקין מכבש לקרטונים בחצר האחורי של המרכול.
ד. מחלקת תברואה של הרשות אחראית לביקורת ואכיפה במגבלות אלה.
|
4.7 ג |
אטליז – מכירת בשר, עופות או דגים שאינם קפואים |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
|
4.7 ד |
מרכול – כמשמעותו בפרט 4.7ב, שיש בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון |
|
|
הנמצאים באזורי מגורים חל עליהם כמה מוגבלות.
ג. פריקת והספקת סחורות תותר רק החל מהשעה07:00 בבוקר.
ד. עליהם לנקוט בכל האמצעים הנדרשים במסגרת חוק רישוי עסקים למניעת רעש בלתי סביר , פליטת עשן והסדרי תנועה וחנייה למניעת חסימת חנייה לתושבים בבתיהם.
ד. חלה חובה עליהם להתקין מכבש לקרטונים בחצר האחורי של המרכול.
ה. מחלקת תברואה של הרשות אחראית לביקורת ואכיפה במגבלות אלה.
|
4.8 |
משקאות משכרים – עסק שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה |
–קישור למפרט אחיד מאושר
|
|
אסור בכל אזורי המועצה |